facebook

Награди „Серафим“ (Награди за гражданска доблест и човешка доброта)

Редактори

 

 

 

Капка Тодорова

Доц. д-р Кристиян Хаджиев

Капка Тодорова е отразявала военните конфликти в Ирак и Македония, правила е репортажи от Палестинската автономия, Израел, Сирия, Йордания, Ливан и Косово. Кореспондент в Германия от 2005 г.досега. От есента на 2019 г. Капка Тодорова е част от екипа на "Клуб Z".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Георги Даскалов

Георги Даскалов

Георги Даскалов е дългогодишен журналист, бил е главен редактор на в.Демокрация, автор на множество анализи в медиите. Сега е отговорен редактор Интернет портал на БНР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Юлиана Методиева

Доц. д-р Кристиян Хаджиев


Юлиана Методиева е създател и главен редактор на Marginalia – нов интернет сайт за коментари, анализи и новини в областта на човешките права. Тя е сред основателите на Българския хелзинкски комитет. В продължение на 20 години – от 1994 до 2014 – е главен редактор на изданието на БХК "Обектив" до създаването на Marginalia единственото специализирано правозащитно издание в България. Тя е единствената българска номинация за приза на Европейската комисия за журналистика за различността. Носител е на наградата "Шофар“, награда за Гражданска активност на Комисията по досиета, както и на награда „Европа“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Димитър Вацов

Георги Даскалов

Д-р Димитър Вацов е професор по философия в Департамента по философия и социология и директор на Докторантското училище на Нов български университет. Той е председател на УС на Фондация за хуманитарни и социални науки – София. Автор е на следните книги: Силите на речта. Радикална прагматика (София: Изток-Запад, 2021); Това е истина! (София: НБУ, 2016); Опити върху властта и истината (София: НБУ, 2009), Свобода или признаване: Интерактивните извори на идентичността (София: НБУ, 2006); Онтология на утвърждаването: Ницше като задача  (София: Изток-Запад, 2003). Публикувал е редица статии на италиански, руски, френски, испански, полски и английски език. Интересите му са в областта на политическата философия и постаналитичната философия на езика.